Articolele

Paraziții intestinali: remedii naturale

Subiectul „paraziților intestinali” este încă tabu pentru mulți, în parte din cauza ideii în sine și în parte din cauza rușinii. Cu toate acestea, este o problemă frecventă. Iată cum să tratezi paraziții intestinali cu remedii naturale.

Viermii intestinali sunt organisme unicelulare sau pluricelulare care au nevoie de un mediu gazdă pentru a trăi și a se reproduce. Acesta este motivul pentru care se poate vorbi de paraziți intestinali atât la câini sau alte animale, cât și la oameni.

Organismul uman reprezintă habitatul perfect în care trăiesc aceste organisme, punând presiune asupra echilibrului general. Organismul resimte lovitura, semnalând tulburări și simptome.

Paraziți intestinali

Cei mai bine cunoscuți paraziți intestinali sunt oxiurii, adică helminții nematode care provoacă oxiuriaza. În realitate, există mai multe tipuri diferite de viermi intestinali.

Cele mai frecvente parazitoze sunt legate de paraziți nematozi (de exemplu, Ascaris lumbricoides și Enterobius vermicolaris), amoebioză (Entamoeba histiolytica), exotode (de exemplu, Tenia saginata și Tenia solium) și giardioză (Giardia lamblia).

Cu toate acestea, orice endoparazit pătrunde într-o altă ființă vie și o colonizează prin însăși natura sa, provocându-i diverse afecțiuni.

Nu este o coincidență faptul că cuvântul „parazit” provine din alăturarea a două cuvinte grecești: „parà” (la) și „sitos” (hrană): practic, se hrănește cu un alt organism.

Cauzele parazitozei

Nu este atât de greu să devii gazda acestor microorganisme, având în vedere că ele pot ajunge sub formă de larve de la un obiect, un aliment sau o mână contaminată.

După ce intră în organism, ouăle eclozează în prima parte a intestinului subțire, iar larvele se dezvoltă în intestinul gros (timp de săptămâni).

În acest moment, femelele adulte ajung în zona anală în timpul nopții pentru a depune mii de ouă, pentru a se întoarce apoi în intestin. În schimb, masculii se dispersează.

Ouăle sunt infestate la scurt timp după ce sunt depuse de femele și pot începe să infecteze alte persoane.

Prezența paraziților poate fi detectată în fecale și, uneori, în anus. Cum arată paraziții din fecale? Viermii intestinali apar ca niște fire subțiri, albe, dar nu pot fi văzuți cu ochiul liber.

Paraziții intestinali: simptome

Ce simptome dau paraziții intestinali? Simptomele variază în funcție de tipul de parazit, de ciclul său de viață și de cât de mult s-a înmulțit, dar, de obicei, apar dureri abdominale și balonare, diaree și febră.

Unele persoane cu parazitoză pot începe să sufere de erupții cutanate cu mâncărimi, meteorism, constipație, vărsături, greață și mâncărimi anale.

Din păcate, cunoașterea simptomelor pe care le prezintă viermii nu este întotdeauna suficientă pentru a înțelege problema din timp, în special din cauza naturii generice a simptomelor.

Singura modalitate de a elimina îndoiala și de a afla dacă adăpostiți în mod involuntar paraziți intestinali este de a face teste de sânge și de scaun.

Paraziții intestinali: cum să îi elimini cu remedii naturale

Tratamentul împotriva viermilor intestinali poate implica administrarea de medicamente specifice prescrise de un medic. Este o soluție la îndemână, dar predispune la riscuri, efecte secundare și contraindicații.

Prin urmare, înainte de a recurge la medicamente, este posibil să se profite de unele dintre darurile Mamei Natură cu virtuți parazitare care se dovedesc eficiente și bine tolerate. Cum să elimini paraziții intestinali cu metode naturale?

Reguli de comportament

Anumite reguli de comportament pot fi considerate remedii naturale împotriva paraziților intestinali, deoarece facilitează eradicarea lor și previn recidivele.

  • Este bine să vă tăiați unghiile pentru a evita acumularea de murdărie;
  • nu puneți mâinile în gură;
  • spălați cu apă clocotită lenjeria intimă și hainele persoanei infectate;
  • faceți cel puțin un duș sau un bidet pe zi.

Condimente și alimente

Anumite condimente și alimente se bucură de o acțiune antiparazitară atât de înnăscută încât pot deveni aliați nesperați și valoroși.

De exemplu, ceapa și usturoiul, pe lângă faptul că dau savoare rețetelor, pot ajuta la eliminarea paraziților intestinali datorită puterilor lor antiinflamatorii și antimicrobiene.

Cuișoarele au, de asemenea, capacități antiparazitare care contracarează proliferarea paraziților. De asemenea, acestea ajută la calmarea simptomelor.

Și, din nou, lămâia are proprietăți vermifuge și antifungice care acționează asupra infestărilor de dăunători și ajută să spui adio parazitozelor.

De asemenea, se pot exploata virtuțile antiinflamatoare, vermifuge și analgezice ale oregano sau acțiunea antiinflamatoare a gențianei.

Cimbrul, datorită ingredientului său activ timol, dezvoltă suficiente proprietăți antibacteriene pentru a elimina paraziții și ciupercile.

Nu în ultimul rând, bicarbonatul de sodiu poate fi folosit împotriva paraziților intestinali, deoarece creează un mediu alcalin în care paraziții nu pot supraviețui și curăță intestinul.

Remedii fitoterapeutice

Remediile fitoterapeutice au meritul de a putea gestiona și/sau vindeca anumite probleme de sănătate, dintre care una este parazitoza.

În cazul viermilor intestinali, cel mai bine este să profitați de preparatele fitoterapeutice pe bază de pelin, cuișoare și arțar, deoarece acestea sunt capabile să blocheze ciclul parazitului și să restabilească echilibrul intestinal.

Suplimente naturale

Cererea tot mai mare de soluții naturale la o problemă adesea neglijată și/sau redusă la tăcere a dus la producerea unei game largi de produse naturale.

Cele mai bune suplimente naturale promit să elibereze organismul de dăunători și, în același timp, să restabilească bunăstarea mentală și fizică. Totul fără riscuri.

Printre cele mai populare produse din ultimii ani se numără Wortex, o formulă concepută pentru a curăța tractul intestinal de viermi intestinali și pentru a face să dispară simptomele aferente.

Această formulă bazată pe cele mai bune remedii naturale antiparazitare extermină paraziții, scapă de deșeurile acestora, purifică organismul și regenerează organele deteriorate.

Concluzie

Paraziții intestinali pot fi la originea senzației de rău și a oboselii cronice pe care o resimte cineva. Este necesar să se ia măsuri de remediere pentru a nu deveni un incubator ambulant pentru acești viermi.

Remediile naturale precum Wortex au meritul de a trata parazitoza în mod eficient și rapid, fără a lăsa loc de efecte secundare sau contraindicații.

În scurt timp, urmând tratamentul natural și bunele reguli de comportament, se poate recăpăta energia pierdută, se poate spune adio simptomelor și se poate reveni la viață.

Ioana Pandrea

Dr. Ioana Pandrea este medic primar Boli Infecțioase cu supraspecializare în parazitologie clinică. A absolvit UMF ,,Carol Davila” din București, urmat de un program de rezidențiat efectuat în cadrul Institutului Național de Boli Infecțioase “Prof. Dr. Matei Balș”. Dr. Pandrea are o experiență vastă în diagnosticarea bolilor infecțioase cu un nivel ridicat de acuratețe, examinând și tratând sute de pacienți cu profesionalism și multă empatie.

Împărtășiți
Publicat de
Ioana Pandrea

Postări recente

Diaform pentru diabet – pareri, contraindicații, efecte secundare. Diaform Amazon preț în farmacii, sau pe site-ul oficial din România ?

TitluDiaform+💥CompozițieOmega 3, omega 6, semințe de cânepă, crom🌿Preț159 RON 💳Cum se utilizeazăSe utilizează de 2 ori…

10 luni în urmă

RELATON pentru auz – pareri, contraindicații, efecte secundare. RELATON Amazon preț în farmacii, sau pe site-ul oficial din România ?

TitluRelaton💥CompozițieGinkgo biloba, Magneziu, Riboflavină, Tiamină, Grupul de vitamine B, Melatonină🌿Preț159 RON 💳Cum se utilizeazăSe utilizează de…

10 luni în urmă

Cardione pentru sistemul cardiac – contraindicații, efecte secundare. Cardione Amazon preț în farmacii, sau pe site-ul oficial din România ?

TitluCardione💥Site oficialcardione-pareri.roCompozițieExtract de păducel, rădăcina de urzică, Omega-3, tiamin, vitamina B6, vitamina B12🌿Preț169 RON 💳Cum se…

10 luni în urmă

Intenskin pentru întinerire pielii – contraindicații, efecte secundare. Intenskin Amazon preț în farmacii, sau pe site-ul oficial din România ?

TitluIntenskin💥CompozițieRetinolul, Acidul hialuronic, Vitamina C, Vitamina E, Uleiul de argan și avocado, Extractul de rozmarin…

10 luni în urmă

Vermixin pentru viermi și paraziți – contraindicații, efecte secundare. Vermixin Amazon preț în farmacii, sau pe site-ul oficial din România ?

TitluVermixin💥Site oficialvermixin.roCompozițieSemințe de dovleac, Usturoi, Viermele, Coaja de nuc negru, Cuișoarele, Schinduf, Rădăcina de gențiană…

10 luni în urmă

Depanten pentru articulații – contraindicații, efecte secundare. Depanten Amazon preț în farmacii, sau pe site-ul oficial din România ?

TitluDepanten💥Site oficialdepanten-gel.roCompozițieCamfor, Mentol, Ulei de eucalipt, Salicilatul de metil, Extract de arnică, Extract de rozmarin…

10 luni în urmă