Articolele

Alimente care îți curăță arterele

Obstrucția arterelor cardiovasculare duce la o varietate de boli cu grade diferite de gravitate. Cel mai adesea este cauzată de acumularea de grăsime, colesterol și fibrină pe pereții celulelor, dar poate fi, de asemenea, rezultatul fumatului pe termen lung, al hipertensiunii arteriale, al diabetului sau al unei creșteri temporare a concentrației de zahăr din organism. Medicamentele sunt de obicei scumpe, iar natura ne-a oferit produse suficient de eficiente, al căror consum poate debloca cu succes vasele de sânge. Așa este remediul pentru tensiune arterială ridicată Tonerin.

O dietă incorectă și nesănătoasă poate fi adesea cauza dezechilibrului hormonal și a apariției bolilor cronice. Stresul ne determină adesea să căutăm tentații și plăceri interzise, cum ar fi ciocolata, hamburgerii, gustările și băuturile carbogazoase.

Oricât de plăcut ar avea gustul lor, acest lucru se datorează cel mai adesea faptului că acestea conțin o concentrație mare de glutamat monosodic. După cum majoritatea oamenilor știu foarte bine, este o aromă care „minte” creierul că alimentele consumate au o dulceață incredibilă.

Se creează un sentiment de dependență față de produsele care implică această substanță, ceea ce duce la rândul său la o senzație de foame și de foame constantă. Una dintre principalele consecințe este congestia arterelor.

Consumul de alimente dăunătoare nu numai că afectează grav organismul, dar este, de asemenea, complet în exces. Există un număr foarte mare de produse naturale, care pot fi găsite în fiecare supermarket la prețuri accesibile.

Unele dintre ele ajută chiar la ștergerea consecințelor neplăcute ale excesului de grăsime. Vom acorda acum mai multă atenție la 9 alimente care vor curăța eficient arterele, cu condiția să fie luate în mod regulat și în paralel cu mijloace naturale, cum ar fi Cardiol.

Avocado – Salvarea verde

Chiar și copiilor mici, care sunt de obicei mai pretențioși în privința alimentelor pe care le mănâncă, le place să mănânce avocado în mod regulat. Culoarea sa verde îi atrage și este, de asemenea, plăcută la gust.

Avocado ajută la îmbunătățirea circulației sângelui prin reglarea nivelului de colesterol din organism. De fapt, există două tipuri de colesterol în corpul uman: HDL „bun”, care este responsabil pentru deblocarea vaselor de sânge, și LDL „rău”, care le determină să descompună grăsimile și alte produse secundare dăunătoare pe care le consumăm zilnic prin intermediul alimentelor noastre.

Tomate – Antioxidant delicios

Roșia este tradițională pentru bucătăria bulgară și nu există nimeni care să nu o fi consumat în copilărie în loc de fel principal de mâncare la micul dejun, prânz și cină, alături de o bucată de brânză. Corpul uman are capacitatea de a simți instinctiv de ce are nevoie și ce alimente sunt utile.

Fructul, pe care mulți îl consideră o legumă, deoarece este adesea folosit în rețete pentru diverse salate, este potrivit și pentru persoanele care vor să slăbească, deoarece conține multă apă și minerale utile.

Este, de asemenea, un antioxidant puternic care drenează arterele. Proprietățile sale utile se extrag cel mai bine atunci când a fost supus unui tratament termic.

Spirulina – Ingredientul secret pentru pierderea în greutate

În prezent, spirulina este extrem de populară în bucătăria sănătoasă din întreaga lume. Alga verde-albastră poate că nu este cel mai plăcut lucru care arată, dar are capacitatea de a relaxa pereții arteriali, ținând resturile de grăsime departe de ei.

De asemenea, tonifică organismul și îl menține sănătos, deoarece este bogat în aminoacizi. Extrem de puternic diaretic, astfel încât consumul său este aplicat ca o metodă eficientă de pierdere în greutate.

Pește de apă rece – Bogat în stocuri de Omega-3

Orice pește de apă rece de tipul somonului, macroului, sardinei, păstrăvului, tonului și heringului are capacitatea de a face macrou.

Aceste specii sunt extrem de bogate în acizi grași Omega-3, motiv pentru care îmbunătățesc sănătatea generală a sistemului cardiovascular.

Consumul și de cel puțin două ori pe săptămână duce la curățarea timpurie a arterelor și la îmbunătățirea memoriei și a concentrării.

Suc de rodie și afine – Elixirul zeilor

Acest tip de fructe a fost întotdeauna considerat util, iar gustul lor plăcut are adesea asemănări cu ambrozia, elixirul zeilor din Grecia antică. Cea mai bogată dintre ele în aminoacizi este rodia, dar afinele nu le dau de gol. Acesta curăță eficient arterele și scade nivelul LDL, având totodată un efect calmant asupra celor care suferă de ateroscleroză.

Vinul roșu – mai puțin pentru sănătate

Vinul roșu este extrem de benefic pentru sănătate atunci când este consumat în cantități mici.

Un pahar seara, mai ales când mâncarea de pe masă este mai grea și mai bogată în grăsimi, va ajuta atât la buna dispoziție și tonus, cât și la reușita înfundării arterelor.

Cafeaua – efect eliberator și revigorant

Ca orice altceva, cafeaua nu este deloc dăunătoare în cantități mici. O ceașcă de cafea dimineața reduce cu 20% riscul de a dezvolta boli de inimă.

Fiind un diuretic puternic, consumul său controlat ajută la pierderea excesului de greutate și are un efect antioxidant. Este bogat în magneziu și îmbunătățește funcția hepatică, precum și metabolismul.

Usturoi – Extrem de util

Lăsând la o parte faptul că usturoiul a fost mult timp stigmatizat în societate din cauza aromei sale puternice și saturate, pe care mulți o consideră obscenă și neplăcută, acesta este capabil să transforme complet organismul.

Oprește din timp dezvoltarea bacteriilor și a paraziților, scade nivelul colesterolului LDL și îmbunătățește starea sistemului cardiovascular. Una până la patru bucăți mici de usturoi pe zi pot ajuta în mod eficient la curățarea arterelor.

Amestec de nuci – Corp sănătos

Nucile sunt folosite ca înlocuitor al cărnii în bucătăria sănătoasă, datorită concentrației mari de fier. De asemenea, sunt a doua sursă de acizi grași omega-3 după peștii de apă rece.

Consumul regulat de migdale, alune, alune de pădure și orice alt tip de nuci îmbunătățește circulația sângelui și drenează arterele. Prin consumarea lor, o persoană este sănătoasă, sănătoasă și cu câteva kilograme mai slabă.
Dacă mai aveți nevoie de un ajutor fidel pentru a vă stabiliza tensiunea arterială, vedeți care sunt părerile despre Friocard.

Simona Vișoiu

Medic specialist cardiolog, cu competență in ecocardiografie transesofagiană (specială) și ecografie vasculară. Formare în cadrul Spitalului Universitar de Urgență Bucucuresti si este doctorand și asistent de cercetare în cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila”, București. Este membră al Consiliului de Genomică Cardiovasculară al Societății Europene de Cardiologie, având ca arie de interes: cardiomiopatii, boli cardiace genetice, insuficiența cardiacă.

Împărtășiți
Publicat de
Simona Vișoiu

Postări recente

Diaform pentru diabet – pareri, contraindicații, efecte secundare. Diaform Amazon preț în farmacii, sau pe site-ul oficial din România ?

TitluDiaform+💥CompozițieOmega 3, omega 6, semințe de cânepă, crom🌿Preț159 RON 💳Cum se utilizeazăSe utilizează de 2 ori…

8 luni în urmă

RELATON pentru auz – pareri, contraindicații, efecte secundare. RELATON Amazon preț în farmacii, sau pe site-ul oficial din România ?

TitluRelaton💥CompozițieGinkgo biloba, Magneziu, Riboflavină, Tiamină, Grupul de vitamine B, Melatonină🌿Preț159 RON 💳Cum se utilizeazăSe utilizează de…

8 luni în urmă

Cardione pentru sistemul cardiac – contraindicații, efecte secundare. Cardione Amazon preț în farmacii, sau pe site-ul oficial din România ?

TitluCardione💥Site oficialcardione-pareri.roCompozițieExtract de păducel, rădăcina de urzică, Omega-3, tiamin, vitamina B6, vitamina B12🌿Preț169 RON 💳Cum se…

8 luni în urmă

Intenskin pentru întinerire pielii – contraindicații, efecte secundare. Intenskin Amazon preț în farmacii, sau pe site-ul oficial din România ?

TitluIntenskin💥CompozițieRetinolul, Acidul hialuronic, Vitamina C, Vitamina E, Uleiul de argan și avocado, Extractul de rozmarin…

8 luni în urmă

Vermixin pentru viermi și paraziți – contraindicații, efecte secundare. Vermixin Amazon preț în farmacii, sau pe site-ul oficial din România ?

TitluVermixin💥Site oficialvermixin.roCompozițieSemințe de dovleac, Usturoi, Viermele, Coaja de nuc negru, Cuișoarele, Schinduf, Rădăcina de gențiană…

8 luni în urmă

Depanten pentru articulații – contraindicații, efecte secundare. Depanten Amazon preț în farmacii, sau pe site-ul oficial din România ?

TitluDepanten💥Site oficialdepanten-gel.roCompozițieCamfor, Mentol, Ulei de eucalipt, Salicilatul de metil, Extract de arnică, Extract de rozmarin…

8 luni în urmă