Articolele

5 obiceiuri alimentare proaste pe care să le uiți

Una dintre condițiile de bază pentru o viață bună, în care sănătatea ta este puternică, este să ai obiceiuri alimentare bune. Acest lucru nu necesită aderarea la un regim specific sau cumpărarea unor produse specifice. Majoritatea oamenilor pot mânca bine dacă renunță la unele obiceiuri alimentare foarte proaste. Acest pas ne-ar ajuta pe mulți dintre noi să ne îmbunătățim regimul, deși fără a face schimbări majore.

O alimentație sănătoasă și corectă este o condiție prealabilă pentru o digestie mai bună, o mai bună procesare a substanțelor și absorbția componentelor benefice organismului, care la rândul lor ne vor ajuta să fim într-o formă mai bună fără prea mult efort.

Iată câteva dintre păcatele pe care le facem în viața de zi cu zi în ceea ce privește obiceiurile noastre alimentare. Evitați-le și îmbunătățiți-vă semnificativ regimul.

Un început de zi nesănătos

Oamenii fac două mari greșeli la cea mai importantă masă a zilei: micul dejun. Unii oameni mănâncă ceva dulce. Zahărul este o sursă de energie, dar se epuizează rapid și scade brusc în timpul zilei. Un combustibil mai bun pentru corpul dumneavoastră este reprezentat de proteine și fibre la micul dejun, cum ar fi ouă, pâine integrală, iaurt.

Cealaltă greșeală este ca micul dejun să fie pierdut în general. Noaptea, nu aveți nicio șansă să vă recuperați rezervele de energie epuizate pe care le-ați cheltuit în ziua precedentă. Acest lucru se poate întâmpla prin micul dejun. Pentru a fi energic și puternic în timpul zilei, trebuie să luați micul dejun la prima oră a dimineții. Nu faceți greșeala de a o înlocui cu cafea, care, de asemenea, va aduce doar un flux temporar de energie.

Alegeri alimentare nesănătoase

Toată lumea are în bucătărie cel puțin un tip de aliment care nu este benefic pentru organism sau ale cărui beneficii sunt doar temporare. Principala modalitate de a renunța la aceste tentații dăunătoare este de a nu le aduce în casă.

Atunci când simțiți nevoia unei îmbucături în timpul zilei sau pur și simplu vă plictisiți, încercați să înlocuiți batonul de ciocolată cu o mână de nuci crude. Acestea ar fi o sursă bună de fibre și substanțe benefice și nu ar avea caloriile în plus ale tentației.

Alimentele prăjite și procesate sunt aproape de tentație atunci când vine vorba de obiceiuri alimentare proaste. Încercați să limitați alimentele prăjite și alegeți cât mai multe alimente neprocesate. Primul este o sursă serioasă și inutilă de grăsimi și calorii pentru corpul nostru. Alimentele procesate, pe lângă faptul că sunt pline de coloranți și conservanți, ne privează de dobândirea substanțelor necesare organismului nostru, umplându-l în același timp cu cele inutile.

Iată câteva momente cheie în ceea ce privește cultura și comportamentul alimentar. Dacă vă gândiți la asta, veți descoperi probabil că faceți toate acestea:

  • Porții dezechilibrate – foarte des oamenii fac greșeala de a pune în farfurie mai mult decât are nevoie corpul lor pentru a se simți sătul. Porțiile mari, meniul cu mai multe niveluri de la o reuniune de familie, duc la supraalimentare și la consumul de calorii în exces.
  • Distragerea atenției în timpul mesei și mâncatul în mișcare – atunci când suntem înconjurați de factori care ne distrag atenția în timp ce mâncăm, cum ar fi un televizor sau un ziar, de exemplu, este posibil să mâncăm prea mult, deoarece nu suntem atenți la cantitatea de mâncare pe care o ingerăm. Pe de altă parte, mâncatul în mișcare este prea rapid, nu ne permite să absorbim elementele sănătoase și, de multe ori, nu este capabil să ne satureze.
  • Mâncatul târziu – se întâmplă adesea să avem obiceiul de a ne înfometa în timpul zilei pentru că nu avem timp, suntem ocupați cu munca și pur și simplu nu putem să ne așezăm să mâncăm.
  • Acest lucru ne face să mâncăm prea mult la cină sau mai rău – imediat înainte de a merge la culcare, ceea ce duce la o digestie și absorbție necorespunzătoare a substanțelor. Dacă trebuie să mâncați târziu în noapte din lipsă de timp, asigurați-vă că mâncați mese ușoare.

Vă prezentăm câteva sfaturi pentru a ne îmbunătăți cultura alimentară, astfel încât să putem dezvolta obiceiuri alimentare mai sănătoase: alimente sănătoase pentru un stil de viață sănătos.

Amplificatori de gust nesănătoși

Nu este o minciună faptul că lucrurile cele mai dăunătoare sunt, de obicei, cele mai delicioase. Adesea includem în meniurile noastre condimente grele, bogate în grăsimi nocive, sare și zaharuri. Dacă sunteți în căutarea gustului de condimente, preparați-le acasă cât mai ușor.

Un alt supliment nociv care ne însoțește mesele sunt băuturile răcoritoare, cum ar fi sucurile de fructe și sucurile de fructe. Acestea conțin doar calorii goale, deteriorează dinții și organele interne și sunt bogate în zaharuri dăunătoare. Mai bine obișnuiește-te să bei apă care te va hidrata și îți va ajuta organismul să se debaraseze de toxine.

Nu în ultimul rând, este greșit să credeți că doar un dulce după masă sau în timpul zilei vă va umple de energie. Zahărul este procesat rapid de către organism, iar rezervele se epuizează rapid după aceea. O opțiune mult mai bună sunt nucile, bogate în fibre și proteine, și apa care hidratează celulele și împrospătează organismul.

Alimentația socială și dietele ocazionale

Mediul social este cel mai mare dușman al nostru atunci când încercăm să ne creăm obiceiuri alimentare mai sănătoase. Reuniunile mari, ocaziile de familie – toate acestea sunt situații pe care le asociem cu mâncatul în exces, tentațiile și consumul de alcool. Dacă vrei să mănânci mai bine, trebuie să găsești puterea de a nu ceda presiunii sociale și a celor din jur, ci să comanzi și să încerci ceea ce știi că este bun pentru corpul tău. Nu-l epuizați.

Cealaltă greșeală gravă asociată cu mediul social este epuizarea dietelor nu pentru sănătate, ci din motive și ocazii sociale. Acest lucru face ca metabolismul nostru să fie instabil și, de-a lungul anilor, să ne punem în formă devine mai dificil. Este mult mai bine să ai grijă de silueta ta în mod constant și nu va trebui să te supui unor diete și regimuri de fitness epuizante pentru a arăta cât mai bine atunci când ai nevoie.

Secretul suplimentelor alimentare

Pentru a le menține în formă, mulți oameni folosesc suplimente alimentare care ajută organismul să digere mai corect substanțele și să scape de componentele în exces. Puteți include un astfel de supliment ca o componentă a vieții dvs. zilnice pentru a vă ajuta în celelalte eforturi de a renunța la obiceiurile alimentare proaste. Unul dintre cele mai populare suplimente este Keto Light.

Obiceiuri mai bune pentru o sănătate mai bună

O formă bună și o alimentație sănătoasă nu necesită prea multe sacrificii. Aveți nevoie doar de puțină dorință pentru a vă îmbunătăți obiceiurile alimentare. Nu trebuie să renunțați la unele dintre produsele din meniu pentru a vă îngriji forma, metabolismul și digestia. Nu este nevoie să se ajungă la extreme. Începeți să vă gândiți la ceea ce puneți în gură, la ceea ce aveți nevoie și dacă puteți înlocui cu ceva mai bun pentru dumneavoastră și pentru corpul dumneavoastră.

Elena Țambrea

"Sunt medic de familie și medic nutriționist cu experiență în alimentația pe vârste, alimentația gravidei și a lăuzei, tehnician nutriționist acreditat și absolvent master psihonutritie al Academiei de Nutriție “Sănătate te iubesc”, în cadrul căreia predau modulele “Nutriția gravidei și lăuzei” și “Nutriția terapeutică în prevenția bolii canceroase”, membru al Colegilor Medicilor România, absolvent Self Mastery Bootcamp și Influence Masterclass (LAB profile) marca Andy Szekely Iubesc cu adevărat natura, animalele și mișcarea și îmi ghidez viața în armonie cu aceste trei pasiuni. Una dintre valorile mele identitare este Sănătatea și îmi place bunul gust al vieții! Misiunea mea personală este să ajut oamenii cu probleme alimentare să își găsească acel echilibrul nutrițional propriu care să rămână cu ei pentru totdeauna! Cred cu tărie în educație și cu precădere, în educația nutrițională a copiilor!”

Postări recente

Diaform pentru diabet – pareri, contraindicații, efecte secundare. Diaform Amazon preț în farmacii, sau pe site-ul oficial din România ?

TitluDiaform+💥CompozițieOmega 3, omega 6, semințe de cânepă, crom🌿Preț159 RON 💳Cum se utilizeazăSe utilizează de 2 ori…

8 luni în urmă

RELATON pentru auz – pareri, contraindicații, efecte secundare. RELATON Amazon preț în farmacii, sau pe site-ul oficial din România ?

TitluRelaton💥CompozițieGinkgo biloba, Magneziu, Riboflavină, Tiamină, Grupul de vitamine B, Melatonină🌿Preț159 RON 💳Cum se utilizeazăSe utilizează de…

8 luni în urmă

Cardione pentru sistemul cardiac – contraindicații, efecte secundare. Cardione Amazon preț în farmacii, sau pe site-ul oficial din România ?

TitluCardione💥Site oficialcardione-pareri.roCompozițieExtract de păducel, rădăcina de urzică, Omega-3, tiamin, vitamina B6, vitamina B12🌿Preț169 RON 💳Cum se…

8 luni în urmă

Intenskin pentru întinerire pielii – contraindicații, efecte secundare. Intenskin Amazon preț în farmacii, sau pe site-ul oficial din România ?

TitluIntenskin💥CompozițieRetinolul, Acidul hialuronic, Vitamina C, Vitamina E, Uleiul de argan și avocado, Extractul de rozmarin…

8 luni în urmă

Vermixin pentru viermi și paraziți – contraindicații, efecte secundare. Vermixin Amazon preț în farmacii, sau pe site-ul oficial din România ?

TitluVermixin💥Site oficialvermixin.roCompozițieSemințe de dovleac, Usturoi, Viermele, Coaja de nuc negru, Cuișoarele, Schinduf, Rădăcina de gențiană…

8 luni în urmă

Depanten pentru articulații – contraindicații, efecte secundare. Depanten Amazon preț în farmacii, sau pe site-ul oficial din România ?

TitluDepanten💥Site oficialdepanten-gel.roCompozițieCamfor, Mentol, Ulei de eucalipt, Salicilatul de metil, Extract de arnică, Extract de rozmarin…

8 luni în urmă